top of page

Even voorstellen...

' Naast beweging is er aandachtig stil staan′.

Mijn naam is Andrea Bergström, ik werk als Mindfulnesstrainer, Tai Chi docent en counselor.

Meditatie en yoga hebben sinds de jaren ‘80 een belangrijke plaats in mijn leven. Beide vormen helpen mij om tot rust te komen, om terug te komen bij mezelf. Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met de MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction) van Jon Kabat Zinn en raakte zo enthousiast over deze training, dat ik de opleiding tot Mindfulnesstrainer ben gaan volgen. 

De beoefening van Mindfulness heeft de kwaliteit van mijn leven verbeterd.

Door dagelijks momenten van aandacht in te bouwen, sta ik letterlijk en figuurlijk stil en stap ik uit de ‘doe-modus’. Ik kan beter met stress omgaan, ervaar mildheid, ruimte en veerkracht. Ik ervaar keuzevrijheid en geniet van ‘de kleine dingen’.

Mindfulness is meer en meer geïntegreerd in mijn dagelijks leven. Hierdoor sta ik bewuster in het leven.

In de counseling werk ik vanuit een niet-oordelende en aandachtige houding en ondersteun ik de ander in zijn of haar proces.

De Tai Chi is een prachtige bewegingsvorm, een bewegend mediteren en sluit heel goed aan om mindful zijn bewegend in de praktijk te brengen.

Ik geef groeps- en individuele Mindfulnesstrainingen en Compassietraining, een vervolg op de Mindfulness. De Tai Chi lessen geef ik het hele jaar door in Hoogeveen, Westerbork en Ees.

De counselinggesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Hoogeveen.

Opleidingen

De post HBO-opleiding tot Mindfulnesstrainer heb ik gevolgd aan de Hogeschool te Utrecht en heb ik in juni 2011 afgerond. Daarna heb ik de opleiding tot trainer in Compassie gevolgd bij Frits Koster en Erik van den Brink (2013).

De docentenopleiding Tai Chi Tao heb ik gevolgd bij Jaap Luyten en Carla Moorlag. (2014).

In 2016 ben ik begonnen met de opleiding tot counselor vanuit de Boeddhistische psychologie en specifiek the Other Centred Approach van Caroline Brazier. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Tariki Trust in Narborough in Groot Brittanië. In april 2021 heb ik deze opleiding met een diploma afgesloten.

Regelmatig volg ik nascholingen en retraites.


Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen) als

trainer categorie 1. Daarnaast als geregistreerd counselor aangesloten bij de NFG. (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg).

 

bottom of page