top of page

Mindfulness

Wat is Mindfulness?

Mindfulness Is met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu zonder oordeel. Het gaat om het ontwikkelen van aandacht voor wat er zich op moment tot moment aan je voordoet. Je merkt je gedachten, gevoelens, lichamelijk gewaarwordingen en de wereld om je heen op. Doordat je opmerkzaam bent bij wat er in het huidige moment gebeurt, sta je letterlijk en figuurlijk stil bij wat er nu is. Hierdoor kan je merken dat je reactie op een situatie soms automatisch plaatsvindt. Dat je als het ware onbewust reageert. Door te trainen in aandacht word je, door oefeningen, bewuster van je automatische patronen en leer je dat er andere opties zijn om dagelijkse situaties te beantwoorden. Dit leer je in de Mindfulnesstraining.

Voor wie? 

De training Mindfulness is voor iedereen die stress of de moeilijke zaken in het leven bewuster wil leren hanteren. Als je veel piekert, een vol hoofd hebt en het lastig vindt om zaken los te laten, kan het trainen van aandacht je leren hoe hier bewuster mee om te gaan.

Mindfulness helpt niet alleen bij het hanteren van stress maar ook bij het verminderen van slaapstoornissen, het herstellen van balans tussen privé en werk, burn-out, overbelasting en het omgaan met andere gezondheidsklachten.   

bottom of page